AÇILIŞA ÖZEL SEPETTE %20 İNDİRİM!
KOZMETİKTE YAZ GÜZELLİĞİ: %20 İNDİRİM!
AÇILIŞA ÖZEL SEPETTE %20 İNDİRİM!
KOZMETİKTE YAZ GÜZELLİĞİ: %20 İNDİRİM!
Kusursuz Saçlar İçin Yeni Dönem: Saç Derisi Bakımı

Kusursuz Saçlar İçin Yeni Dönem: Saç Derisi Bakımı

Sağlıklı uzayan, kusursuz saç görünümü için yalnızca saç uç ve boylarına bakım yapmak yeterli değil. Sağlıklı bir saç görünümü ile doğrudan ilişkili olan saç derisi, en az yüzümüz veya saç boylarımız kadar önemli. Güçlü ve göz alıcı saçlar için ilk adımımız, doğru ve düzenli bir saç derisi bakımı olmalı.

Saç derisi bakımının önemini ve neler yapılması gerektiğini sizler için derledik. 

Saç Derisi Bakımı Neden Önemli?

Son yıllarda önemi anlaşılan saç derisine, çoğunlukla bakım yapmıyor, yalnızca şampuan ile temizliyoruz. Peki ya yalnızca şampuan, saç derisi bakımı için yeterli oluyor mu? Elbette hayır! Saçlarınızda yaşadığınız birçok problemin çözümü saç derisi bakımında saklı olabilir. Saç derisi bakımsız kaldığında, hassasiyet, aşırı yağlanma, kepek, saç dökülmesi gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Örneğin; saç derisinde kir ve ürün kalıntıları yeterince arındırılmadığında, saçlar yağlanmaya elverişli hale gelirken, saç derisine besleyici ve güçlendirici bir bakım yapılmadığında, saç kökleri güçsüzleşir ve saç dökülmeye eğilim gösterir. Bu nedenle saç derisini temiz tutmak, arındırmak ve özel olarak geliştirilen saç derisi ürünlerinden destek almak, kusursuz saçlar için olmazsa olmaz.  

Sağlıklı Saç Derisi İçin Öneriler

1. Temizlik

Her bakımda olduğu gibi bunda da ilk adımımız, saç derisini kir ve ürün kalıntılarını arındırma ve derinlemesine temizleme aşaması oluyor. Fakat bu her gün saç yıkamak anlamına gelmiyor. Uzmanlar haftada 3-4 defa saç ve saç derisinin yıkanmasını öneriyor. Bunun yanı sıra, aşırı sıcak suyla saç yıkamak saç derisinin kurumasına neden oluyor.

2. Saç Derisi Masajı 

Rahatlatacak, gerginliği ve yorgunluğu giderecek bir masaja kim hayır diyebilir? Araştırmalara göre, kafa derimize yapılan masajın rahatlatıcı etkilerinin yanı sıra saç sağlığımız için de pek çok etkileri mevcut. Saçlarınızı yıkarken veya gün içerisinde birkaç dakikalık masaj yaparak, kan akışını hızlandırabilir ve saçların beslenmesine destek olabilirsiniz. 

3. Güneşten Korun

Güneş kremini yaz-kış kullanarak cildimizi güneşten korumayı ihmal etmediğimiz gibi, saç derisini de güneşten korumalıyız. Çok güneşli havalarda şapka yardımıyla, saç derisini güneşin zararlı etkilerine karşı korumanızı öneriyoruz. 

4. Saç Derisi Serumları 

Saç derisi bakımı için yalnızca şampuan ile bakım yapmanın yeterli olmayacağından bahsetmiştik. Saç derisi için özel olarak geliştirilen serum, tonik, peeling gibi ürünlerle bakım yapabilir ve saç sağlığını destekleyebilirsiniz. Bu ürünler saçlarınıza ihtiyacı olan maddeleri sunarak, beslenmesine, güçlenmesine veya derinlemesine arındırmaya yardımcı olan ürünlerdir. İhtiyacınıza uygun ürünlerle, saç bakım rutininizi çeşitlendirebilir ve kusursuz saç görünümünü destekleyebilirsiniz. Bonus: Esqulent Saç Serumu Büyüme faktörleri, peptitler, amino asitler ve vitaminler içeren Esqulent Saç Serumu, saç derisi için geliştirilmiştir. Saçları besleyerek, dolgunlaşmasına, parlaklık ve nem kazanmasına katkı sağlarken, saç büyümesini destekler, saç dökülmesini önler ve saçların beyazlamasını geciktirmeye yardımcı olur.